Geleceği Keşfedenler / Walter Isaacson


Walter Isaacson'ın "Geleceği Keşfedenler" kitabı, tanıtım bülteninde de bahsedildiği üzere, makinelerin insanların zihin dünyasına ortak olacağı bir geleceği hayal ederek yola çıkmış ve adım adım içinde yaşadığımız dijital çağı inşa etmiş önde gelen dahilerin, yenilikçilerin, mucitlerin, girişimcilerin, hackerların ve bilim insanlarının hayatları ve çalışmaları üzerine odaklanıyor. Kitap, "Kimdi bu insanlar? Kafaları nasıl çalışıyordu? Tavan arası ya da garajlarına kapanıp her şeyi tek başına yapmış dâhilerden mi bahsediyoruz yoksa onları farklı yapan, yan yana gelip “ortak deha” yaratma becerileri miydi?" gibi sorularla bilim ve teknolojinin gelişimini anlatırken, aynı zamanda bu gelişmelerin insan hayatı üzerindeki etkilerini ve değişimleri de ele alıyor.

Geleceği Keşfedenler

Kitapta yer alan konular arasında bilgisayar bilimleri, genetik, nanoteknoloji, yapay zeka, nörobilim, enerji teknolojileri, çevre ve robotik gibi birçok farklı konu bulunuyor. Bu konulara ilişkin, Steve Jobs, Bill Gates, Ada Lovelace, Alan Turing, Jennifer Doudna, Richard Feynman, Elon Musk, Mark Zuckerberg gibi önde gelen isimlerin hayatları ve çalışmaları üzerinden detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Bilgisayar Bilimleri ve kodlama gibi gibi alanlarda Ada Lovelace, Alan Turing, John von Neumann, Douglas Engelbart, Bill Gates, Steve Jobs, Larry Page ve Sergey Brin, Elon Musk ile ilgili bilgiler verilirken Genetik alanında Gregor Mendel, James Watson, Francis Crick, Rosalind Franklin, Craig Venter, Jennifer Doudna, Nanoteknoloji alanında Richard Feynman, Eric Drexler, George Whitesides, Yapay Zeka alanında Claude Shannon, Marvin Minsky, John McCarthy, Ray Kurzweil, Nörobilim ile ilgili Santiago Ramón y Cajal, Brenda Milner, Eric Kandel, John Donoghue, Ed Boyden, Enerji Teknolojileri konusunda James Watt, Michael Faraday, Thomas Edison, Nikola Tesla, Enrico Fermi, Freeman Dyson, Çevre ile ilgili konularda Rachel Carson, Stewart Brand, Amory Lovins ve çağımızın en merak edilen konularından biri olan Robotik ile ilgili olarak da George Devol, Joseph Engelberger, Rodney Brooks'tan hikayeler dinliyorsunuz.

Walter Isaacson

Amerikalı bir yazar, gazeteci ve tarihçi olan Isaacson, 20 Mayıs 1952'de New Orleans, Louisiana'da doğmuş. Harvard, Oxford ve Princeton üniversitelerinde eğitim almış. Kariyeri boyunca Time dergisi, CNN ve Bloomberg News gibi kurumlarda yöneticilik yaparken, ayrıca, Benjamin Franklin, Albert Einstein, Steve Jobs ve Leonardo da Vinci gibi önemli figürler hakkında yazdığı biyografilerle de tanınıyor. Isaacson ayrıca, Washington, DC merkezli düşünce kuruluşu Aspen Enstitüsü'nün başkanlığını da yapmış. 

"Geleceği Keşfedenler" kitabı, Isaacson'ın teknoloji ve inovasyon alanındaki en önemli çalışmalarından biridir. Kitap, bilim ve teknolojinin nasıl ilerlediğini, bu ilerlemelerin insan hayatını nasıl etkilediğini ve gelecekte nelerin bizi beklediğini anlamak isteyen okuyucular için muhteşem bir kaynak. Ayrıca, kitapta yer alan örnekler, okuyuculara, inovasyon ve yaratıcılık konularında ilham verici bir kaynak da sağlıyor diye düşünüyoruz.
Daha yeni Daha eski