Android’de Web Sitesini Ana Ekrana Kısayol Ekleme


Telefonlarımızda bulunan tarayıcılar (browser) sayesinde gün içerisine pek çok şeyi arayıp buluyoruz. Bulduklarımız arasında bazı siteler fazlasıyla ilgilimizi çekebiliyor. Ama teknolojinin hızlı ilerlediği bu döneme unutkanlık sorunu ile de baş başayız. Bazı şeyleri akılda tutmak zorlaşabiliyor. Bu yazımızda, en azından beğendiğimiz web siteleri ile ilgili sorunları aşmak için kullanabileceğimiz web sitesini Android ana ekranına kısayol olarak eklemenin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Web Sitesi Kısayolu Nedir?

Web sitesi kısayolu, bir web sitesine doğrudan erişmek için kullanabileceğiniz bir simgedir. Kısayol, cihazınızın ana ekranında, masaüstünde veya tarayıcınızın yer imleri bölümünde bulunabilir. Web sitesi kısayolunu tıklatarak web sitesine doğrudan erişebilirsiniz ve web sitesine her gitmek istediğinizde kısayolu kullanabilirsiniz. Kısayollar, web sitelerine daha hızlı ve kolay erişmenizi sağlar ve sık kullandığınız web sitelerine her zaman doğrudan erişim imkanı sunar.

Tarayıcı Kullanarak Web Sitesini Ana Ekrana Ekleme

Android cihazınızda bir web sitesini ana ekrana kısayol olarak eklemek için aşağıdaki adımları izleyin. Farklı tarayıcılar ve cihaz modelleri farklılık gösterebilir ve "Sayfayı Ana Ekrana Ekle" seçeneği menü seçeneklerinde bulunmayabilir. Bu durumda, uygun bir tarayıcı uygulaması indirebilirsiniz. Ama aşağıda genel olarak Android Ana ekranına nasıl ekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Tarayıcınızı açın ya da açık tarayıcınızda eklemek istediğiniz web sitesine gidin.
  • Tarayıcınızın menü seçenekleri kısmına giderek "Sayfayı Ana Ekrana Ekle" seçeneğini bulun ve tıklayın.
  • Kısayolun ismini ve ikonunu belirleyin (ki ikon genellikle web sitesinin kendi ikonu olarak seçili şekilde gelecektir) ve "Ekle" düğmesine tıklayın.
  • Artık web sitesini açmak için ana ekranınızda oluşturduğunuz kısayolu kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ikona tıklamak.
Bahsettiğimiz gibi, bu işlem tarayıcıdan tarayıcıya (Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Safari, Samsung Internet, Brave, vd.) değişmekle birlikte birkaç ufak kurcalamadan sonra Menü Seçenekleri bölümünde sayfayı ana ekrana kısayol ekleme seçeneğini bulabilirsiniz. 

Siteyi ana ekrana ekledikten sonra rahatlıkla kullanabilir, takip ettiğiniz, sevdiğiniz web sitelerine en kısa şekilde ulaşabilirsiniz.
Daha yeni Daha eski