Bilgisayardan Google Messages ile Mesaj Gönderme



WhatsApp’ın bilgisayardan bağlanarak mesaj gönderme özelliği pek çoğumuzun işini kolaylaştırdı. Bunun yanında büyük avantaj sağlayarak, hem de yazım yanlışlarına çok fazla düşmeden mesaj gönderimini hızlandırdı. Bu noktada eğer aynısını bilgisayardan SMS göndermek için yapabilir miyim diye sorarsanız, cevabımız Evet olacaktır. Google Messages sayesinde artık bilgisayardan da SMS gönderip alabilme şansına sahibiz.

Google Messages

Google’ın pek çok hizmeti gibi Google Messages da ücretsiz olarak sunuluyor. Tabi kullandığınız SMS’ler sizin paketinizden düşüyor. Uygulama hem telefonda hem de bilgisayarda oldukça kullanışlı. Sizi çok fazla yormadan, canınızı sıkmadan SMS mesajlarını rahatlıkla gönderebiliyorsunuz.

Google Messages ile Bilgisayardan SMS Gönderme

Belirtelim, bilgisayardan SMS göndermek için telefonunuzda Google Messages uygulamasının kurulu olması gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınız konusundaki adımları sıralayalım.

  • Öncelikle Android telefonunuzdan Google Play’e girip Google Messages uygulamasını buluyorsunuz.
  • Uygulamayı telefonunuza yükleyip gerekli izinleri veriyorsunuz.
  • Yüklediğiniz uygulamayı açıyorsunuz. İlk açılışta size “varsayılan uygulama olarak ayarlansın mı?” diye soruyor. Buna evet diyorsunuz.
  • Telefonunuzla ilgili yapacaklarınız bu kadar. Ama unutmayın SMS mesajları için varsayılan uygulamanız artık değişti. Bundan sonra Google Messages kullanacaksınız. Endişelenmeyin, geçmiş SMS mesajlarınız hiçbiri silinmedi, hepsi otomatik olarak yeni uygulamanıza aktarıldı.
  • Şimdi sıra geldi SMS gönderimini bilgisayardan yapmaya. Öncelikle telefonunuzdaki Google Messages uygulamasına girip Menü seçeneğini buluyoruz ve menüdeki Mesajlar Web seçeneğine tıklıyoruz.
  • Bilgisayarınızda da https://messages.google.com/web/authentication adresini açıyorsunuz.
  • Bilgisayardan açtığınız sayfada gördüğünüz QR kodu telefondaki Messages uygulamasından taratıyorsunuz. Hepsi bu… Google Messages artık bilgisayarınızdan SMS gönderip alabilmeniz için hazır durumda.

Burada belirtmemiz gereken önemli bir konu da eğer çoklu kullanıma açık bir bilgisayarda açtıysanız, bilgisayarı çok fazla boş bırakmayın! SMS mesajlarınızı başkalarının görmesini istemeyeceğinizi düşünüyoruz. İşiniz bittiğinde de mutlaka uygulamadan güvenli bir şekilde çıkmayı ihmal etmeyin. 

Kullanımı son derece basit ve sadece internet tarayıcınız üzerinden bağlanıyorsunuz. Yani herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok. Google Messages bu konuda oldukça pratik ve kullanıcı dostu. Google’ın diğer pek çok uygulaması gibi bu uygulamaya alışmanız da ondan vazgeçememeniz de çok kısa sürüyor.

Daha yeni Daha eski